Φυτά που διώχνουν τα έντομα

Μάθετε για τα φυτά που διώχνουν τα έντομα

Εάν επιθυμείτε να απομακρύνετε τα ενοχλητικά έντομα απο κοντα σας, τις όμορφες καλοκαιρινές βραδιές, αλλά ταυτόχρονα αποφεύγεται τις χημικές και τις βλαβερές ουσίες των εντομοαπωθητικών, παρακάτω θα βρείτε τα 7 μαγικά φυτά που θα σας απαλλάξουν από αυτά.

Δυόσμος

Ο δυόσμο είναι ένα όμορφο, πράσινο και πλούσιο σε φύλωμα φυτό που θα σας προστατεύσει από τα κουνούπια καθώς παράλληλα θα σας προσφέρει το υπέροχο άρωμά του τα βράδια του καλοκαιριού.

Μέντα

Ένα πολυετές και δημοφιλές φυτό για το πολύ έντονο άρωμα του είναι η μέντα.Η εντομοαπωθητικές του ικανότητες είναι ιδανικές για το μπαλκόνι σας.

Βασιλικός

Ένα πολύ κοινό φυτό, ο βασιλικός, με την γνωστή του δράση ενάντιας στα κουνούπια. Μπορείτε να το τοποθετήστε σε μια γλάστρα κοντά στο χώρο που κάθεστε και αφήστε την έντονη μυρωδιά του να κάνει τα υπόλοιπα.

Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο είναι ένας πολυετές αειθαλής θάμνος και διαθέτει εξίσου μια μυρωδιά που απωθεί τα κουνούπια και είναι εξαιρετικό για εξωτερικούς χώρους την περίοδο του καλοκαιριού, αφού έχει την δυνατότητα να αναπτυχθεί σε μια μικρή γλάστρα καθώς, παράλληλα, πολύ είναι ανθεκτικό στη ζέστη.

Σκόρδο

Το σκόρδο μπορεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σας συστατικά για το μαγείρεμα αλλά είναι αρκετά γνώστο και για τις θεραπευτικές του ικανότητες. Το γνώριμο και έντονο άρωμα του σκόρδου θα απομακρύνει εύκολα τους ανεπιθύμητους επισκέπτες.

Λουίζα

Η λουίζα είναι ένας φυλλοβόλος θάμνος με όμορφα μικρά λουλούδια αλλά και με μαγικές ικανότητες. Η υψηλή περιεκτικότητα της σε σιτρονέλα, μια απο τις πιο γνωστές ουσίες που χρησιμοποιείται για την κατασκευή εντομοαπωθητικών, μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχος στην αντιμετώπιση των κουνουπιών.

Λεβάντα

Τέλος, πως μπορεί να λείπει από την λίστα μας η λεβάντα; Το όμορφο αρωματικό φυτό με τις εντομοαπωθητικές ικανότητες, μέσα από το υπέροχο άρωμα των μοβ λουλουδιών της.