Ποιοί είμαστε

Τα «Φυτώρια Φλίγκος Κωνσταντίνος» είναι οικογενειακή επιχείρηση και οι εγκαταστάσεις τους βρίσκονται στον Κάτω Αλισσό του Νομού Αχαΐας. Την επιχείρηση ξεκίνησε ο Γεώργιος Φλίγκος το 1950 με την παραγωγή ξινών και δενδρυλλίων ελιάς.
Αργότερα, το 1985, όπου την επιχείρηση ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Φλίγκος, τα φυτώρια εξοπλίστηκαν με σύγχρονα θερμοκήπια έγινε διπλασιασμός των στρεμμάτων ενώ παράλληλα επεκτάθηκε η καλλιέργεια των ξινών με περισσότερες ποικιλίες όπως το πορτοκάλι και το μανταρίνι.

Τι παράγουμε

Από το 1995 η επιχείρηση δραστηριοποιείται στην παραγωγή ελιάς (κορωνέικης) σε μοσχεύματα καθώς και μοσχευμάτων καλλωπιστικών φυτών σε σύγχρονα ριζωτήρια. Βελτιώθηκαν οι υποδομές και προστέθηκαν περισσότερα στρέμματα φυτωρίων. Επίσης προστέθηκαν καινούργια υποκείμενα όπως Σιτρομέλο, Σιτρομέλο 1452, Βουλκαμεριάνα κ.α., επιπλέον ποικιλίες πορτοκαλιών όπως Νάβελ 25, Fisher, Λάνε Λάτε, Ναβελέιτ κ.α. καθώς και ποικιλίες μανταρινιών όπως Νόβα και Marisol.

“Με γνώμονα πάντα την ποιότητα των προϊόντων και την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για να γίνουμε καλύτεροι”

Δείτε περισσότερα

Τι κάνουμε

Τα φυτώρια Φλίγκος πολλαπλασιάζουν σήμερα όλων των ειδών τα οπωροφόρα, εσπεριδοειδή,καλλωπιστικά φυτά καθώς και δένδρα ελιάς. Πρωταρχικός και βασικός στόχος των φυτωρίων είναι η παραγωγή υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού, υψηλών προδιαγραφών ούτως ώστε να μπορούν να εγγυηθούν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον παραγωγό.

Όλα τα μοσχεύματα και τα δενδρύλλια ελιάς διατίθενται σε γλαστράκια από 0,5 λίτρα μέχρι 100 λίτρα ενώ ξινά, οπωροφόρα και καλλωπιστικά φυτά διατίθενται σε πολλές ποικιλίες και μεγέθη.

Τα φυτώρια Φλίγκος διαθέτουν όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό που προϋποθέτει η μαζική παραγωγή υγειών φυτών, μια μεγάλη επένδυση για το νομό Αχαϊας με συνολική έκταση 15 στρέμματα. Με σύγχρονους θαλάμους καλλιέργειας, δίνεται η δυνατότητα στον καλλιεργητή να έχει τα φυτά που επιθυμεί άμεσα, στον προκαθορισμένο χρόνο παράδοσης και στις καλύτερες τιμές χωρίς επιβαρύνσεις.

Ο επαγγελματίας αλλά και ο ερασιτέχνης βρίσκει σε μας, χρόνια τώρα, έναν ειλικρινή και αξιόπιστο συνεργάτη!

Οι εγκαταστάσεις μας

Οι εγκαταστάσεις αποτελούνται από 15 στρέμματα με σύγχρονα εξοπλισμένα θερμοκήπια, που βρίσκονται στην περιοχή του Κάτω Αλισσού Αχαΐας.

Τα φυτώρια είναι ικανά να αντεπεξέλθουν στην μαζική παραγωγή υγειών φυτών, ενώ οι σύγχρονοι θάλαμοι καλλιέργειας δίνουν τη δυνατότητα στον καλλιεργητή να έχει τα φυτά που επιθυμεί άμεσα και στις καλύτερες τιμές χωρίς επιβαρύνσεις.

Τα “Φυτώρια Φλίγκος Κωνσταντίνος” αποτελούν οικογενειακή επιχείρηση από το 1950.

Οι φωτογραφίες μας